Regels - Welkom bij Radioregionaal

Ga naar de inhoud
Algemeen
Regels www.radioregionaal.nl

Bij een openbaar chatkanaal horen uiteraard ook een aantal regels. Gelieve deze te volgen en na te leven,
enkel op deze wijze kan een leuke tijd op de chat gegarandeerd worden voor iedereen.

De chatregels van Radioregionaal zijn als volgende:

1. Dit is een Nederlandstalig chatkanaal, de voertaal is Nederlands en in voorkomend geval Engels (This is a Dutch chatchannel. Most of the chatters speak Dutch. If you have a question you are free to speak but don't expect an answer from everybody. just wait for sombody to answer you.)
De operators/admins zullen hierop toezien en indien nodig actie ondernemen.)
2.  Gedraag je en ga respectvol met elkaar om!
3.  Beledigingen, irl-bedreigingen, racisme en dergelijken zijn uit den boze. Geen ongepast taalgebruik!.(Hier staat een ban voor).
4.  Spammen en flooden (= heel snel veel regels tekst verzenden) zijn verboden.
5.  Adverteren voor andere kanalen en websites is niet toegestaan. (Hier staat ook een ban voor).
6.  Het door geven van je telefoon nummer of email adres in de openbare chat is niet toegestaan. (Hier staat een ban voor) Gegevens die je in prive gesprekken doorgeeft, is voor eigen risico.
7.  Het constant praten in CAPS (hoofdletters) wordt als storend ervaren en is dus niet toegelaten.(Hier staat een waarschuwing
en 2x een kick voor. Doe je het nog een keer krijg je een ban.)
8.  Niet spelen met nicknames; kies een naam en behoudt deze, om verwarring tegen te gaan. (Geintje moet kunnen maar niet blijven veranderen hier krijg je anders een waarschuwing voor)
9.  In de chatbox zijn operator's aanwezig deze houden de chatbox in de gaten en bannen/kicken dus wanneer iemand zich niet aan de regels houdt. Niet discussiëren over sancties in de openbare chat dit kan je prive bespreken met de desbetreffende admin/moderator.
10. Gebruik nicknames om mensen aan te spreken in de chat, niet hun 'echte' naam.
11. Voor de minderjarige die bij radioregionaal komen chatten geld ook een regel en die is dat chatters tussen 12 en 16 jaar tot 21:00 uur kunnen chatten en daarna moeten vertrekken omdat dan het de tijd is voor volwassenen chatters.
12. Instructies van de chatmoderatoren en Admins moeten te allen tijde worden opgevolgd. (De chatmoderatoren/admins zijn te herkennen aan het bolletje met de kleuren blauw of rood voor hun naam)
13. Ongevraagd prive gaan is niet toegestaan ( vraag dit even netjes aan een chatters of he even prive mag a.u.b. )
14. Chatters die hun cam prive hebben staan dit herken je aan rode kruis door hun cam deze chatters beslissen zelf wie er naar zijn of haar cam mag kijken.
15. Het is niet verplicht je cam aan te doen als je dit niet wil in Radioregionaal.
16. Mocht je klachten hebben ga dan meteen naar één van onze moderator die herken je aan paarse bolletjes en vertel je verhaal of ga naar onze klachten room type /join #klachten mocht je anoniem willen blijven kan je ook via mail je klacht indienen ga naar www.radioregionaal.nl en klik op contact en vul het formulier in ( wij proberen spoedig antwoord te geven pf aktie te ondernemen)
17. Proxy's zijn niet toegestaan op Radioregionaal chat en op geen enkele room op de server hier krijg je meteen een server ban voor ( Proxy's niet toegestaan )
18. youtube links zijn niet toegestaan mits je het prive doet en even prive vraagt bij de persoon die je deze link wil geven.


Het niet opvolgen van deze chatregels kan leiden tot een (tijdelijke) verwijdering uit het Radioregionaal chatkanaal.
Ook in andere, niet hierboven vermelde gevallen, behouden we ons het recht voor om stappen te ondernemen.

Extra info:

Het betreden van Radioregionaal room of andere rooms is voor geheel eigen risico wij zijn niet verandewoordelijk voor de dingen die gebeuren.

Hoelang duurt een ban?
Een chatban varieert normaliter van 7 tot 14 dagen. Bij ernstige overtredingen van onze huisregels kan een administrator ervoor kiezen de periode langer te maken.

Ben je niet eens met je ban?
Je kan dan een privebericht sturen naar een chatbox administrator.
Terug naar de inhoud